Norsk Riving har sanert, demontert og rensket på fredete Sundt. Norsk Riving har gjennomført innvendig sanering og riving på Sundtbygget i Bergen.

Har sanert, demontert og rensket på fredete Sundt

PUBLISERT: 11.11.2022

Norsk Riving har gjennomført innvendig sanering og riving på Sundtbygget i Bergen. Oppdraget ble gjennomført med DnB Næringseiendom som byggherre og KCO AS som byggherrerepresentant.

Kontaktperson Magne Eikås, prosjektleder

Har gjennomført innvendig riving og sanering på fredete Sundt 1

Har du spørsmål om asbestsanering eller innvendig demontering og riving? Hør med
magne@norsk-riving.no
Mob: 484 41 469

– Vi er veldig godt fornøyde med samarbeidet med KCO og hvordan vi har blitt fulgt opp underveis, sier prosjektleder i Norsk Riving Magne Eikås.

Sundt er et gammelt og ærverdig signalbygg i Bergen, og derfor er det også rammet av flere fredningsvedtak både innvendig og utvendig. Vi har vært med på skånsom demontering av vernede bygningsdeler som skal føres tilbake til bygget før det igjen skal åpne i ny prakt.

Svært høy sorteringsgrad

– Vi hadde noen spesielle utfordringer med at det var store mengder avfall som skulle transporteres ut av bygget og vekk fra byggeplassen midt i Bergen sentrum. Vi løste disse logistikkutfordringene på en god måte uten noen uønskede hendelser. Totalt ble det transportert ut 361 tonn med avfall, deriblant 4,5 tonn med asbest som ble sanert av våre flinke asbestsanerere, forklarer Eikås.

– Vi oppnådde en sorteringsgrad på 95,7 prosent, noe vi er svært godt fornøyde med, legger han til.

Oppdraget ble gjennomført i tidsperioden mars til august 2022 i en NS 8406-kontrakt. Norsk Riving har i tillegg utarbeidet både miljøkartleggingsrapport og rapport for ombrukskartlegging. Sundt-prosjektet skal gjennomføres som et BREEAM-prosjekt, og Norsk Riving har vært med på å bidra til måloppnåelse med den glimrende sorteringsgraden. Vi har også vært med på å realisere ombrukstiltak fra ombrukskartleggingen.

Riverobot Brokk 170

Deler av rivearbeidet ble utført med vår Brokk 170-riverobot. Dette hjelpemiddelet har vært svært nyttig i prosjektet.

– Riveroboten setter oss i stand til å gjennomføre arbeid av denne typen på en smidig og effektiv måte. Det er også svært viktig for oss at roboten er en miljøvennlig og trygg maskin å bruke til denne type arbeid, avslutter Magne Eikås.

PIGGING PÅ SUNDT: Dyktige Evangelos Moschamparis styrer riveroboten på Sundt. Deler av rivearbeidet på Sundt ble utført med vår Brokk 170-riverobot. Roboten er en miljøvennlig og trygg maskin å bruke til denne type arbeid. Oppdraget på Sundt pågikk fra mars til august 2022.

Våre rivetjenester

Les mer om Sundt-prosjektet her